Dr. Tolgahan Kocadağlı

Telefon: 0312 297 62 61
e-posta: tolgahan@hacettepe.edu.tr

Özgeçmiş

Google Akademik
ResearcherID: A-1781-2013
ORCID: https://orcid.org/0000-0003-0549-8488
Scopus Author ID: 53984407100
Researchgate
 

Hacettepe Üniversitesi’nden 2008 yılında gıda mühendisi olarak mezun oldum. Yüksek lisans ve doktora çalışmalarımı da burada, FoQuS araştırma grubunun (Gıda Kalitesi ve Güvenliği Araştırma Grubu) bir üyesi olarak tamamladım. Yüksek lisans tezim aroma ve esmerleşmenin sağlandığı fırıncılık ürünlerinde akrilamid oluşumunun sınırlandırması üzerineydi. Doktora araştırmalarım ise yüksek sıcaklıkta işlem gören gıdalarda α-dikarbonil bileşikleri oluşumunun incelenmesiydi. Bu dönemde, 2010-2017, Hacettepe Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak çalıştım. Ardından, Gıda Kimyası alanında doktora sonrası araştırmacı olarak Reading Üniversitesi (İngiltere) Gıda ve Beslenme Bilimleri bölümde bir yıl (Mart 2017-Şubat 2018) çalıştım. Reading Üniveristesinde doktora sonrası araştırmalarım Aroma Kimyası alanında ısıl aroma oluşumu ile alakalıydı. Mart 2019’den beri Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümde Dr. Öğretim Üyesi olarak çalışıyorum. Gıda Kimyası alanındaki çalışmalarım ile UK Royal Society of Chemistry Food Group tarafından '2017 Junior Medal' ile ödüllendirildim. 

İlgi alanım, gıda işleme ve formülasyonu odaklı olarak düşük molekül kütleli gıda bileşenlerinin daha çok kimyasal reaksiyonları ve etkileşimlerinin araştırılmasıdır.

Gıda Kalitesi ve Güvenliği Odaklı Gıdalarda Süreç Kaynaklı Değişimler:

  • Maillard reaksiyonu

  • Karbohidrat yıkımı (Karamelizasyon)

  • Isıl aroma/tat oluşumu

  • Gıdalarda esmerleşme

  • Lipid oksidasyonu

  • Isıl işlem bulaşanları (α-dikarbonil bileşikleri, akrilamid, furfuraller, ileri glikasyon ürünleri)

Biyoaktif Bileşikler:

  • Maillard reaksiyonu ürünleri (Melanoidinler)

  • Biyojen aminler (Triptofan türevleri, melatonin, serotonin)

  • Besinsel antioksidanlar

  • Fenolik bileşikler

Kinetik:

  • Çok değişkenli kinetik modelleme

  • Adsorpsiyon kinetiği

Gıda Süreçleri:

  • Isıl işlemler (Kavurma, fırınlama, kızartma, radyo frekansı ısıtma, vakum fırınlama)

 

Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü 06800 Beytepe Ankara

TELEFON :(0312) 297 71 00 (0312) 297 71 10  FAKS : (0312) 299 2123 

E-POSTA :food@hacettepe.edu.tr 

Sorumluluk sınırı