Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2021 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında Türkiye'den sıralamaya giren tek üniversitedir. (Sıralama: 201-300)
MÜDEK akreditasyonu
Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği lisans programı Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından 30 Eylül 2021’den itibaren 5 yıl geçerli olmak üzere yeniden akredite edilmiştir.
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği Bölümü (2020)
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2020 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında dünyada 201-300, Türkiye’de ise birinci sırada yer almıştır.
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği Bölümü (2019)
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2019 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında dünyada 151-200, Türkiye’de ise birinci sırada yer almıştır.
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği Bölümü (2018)
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2018 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında dünyada 151-200, Türkiye’de ise birinci sırada yer almıştır.
Öğretim
Gıda Mühendisliği lisans programımız Türk gıda endüstrisinin lider kadrosunu oluşturacak, dünya standardında bilim, teknoloji ve mühendislik bilgileriyle donanmış öğrenciler yetiştirir.
Araştırma Görevlileri

 

Büşra AKDENİZ

 

Telefon:

0 312 297 71 00

e-posta:

busra.akdeniz@hacettepe.edu.tr

 

Çalışma Alanları:

Gıda Mikrobiyolojisi

Mayalar

 

 


 

Şenel Ecem BERK

 

Telefon:

0 312 297 71 00

e-posta:

ecem.berk11@hacettepe.edu.tr 

 

 

 

 


 

 

Dr. Tuğba BULAT

 

Telefon:

0 312 297 71 00

e-posta:

tbulat@hacettepe.edu.tr

 

Çalışma Alanları:

Süt Teknolojisi

 

 


 

 

Dr. Ecem Evrim ÇELİK

 

Telefon:

0 312 297 62 61

e-posta: 

ecemevrim@hacettepe.edu.tr

 

 

Çalışma Alanları:

Gıda Kimyası 

 

 


 

 

Ezgi DOĞAN CÖMERT

 

Telefon:

0 312 297 62 61

e-posta:

ezgi.dogan@hacettepe.edu.tr

Google Akademik

 

Çalışma Alanları:

Gıda Kimyası

 

 


 

 

Dr. Seda ELİKOĞLU

 

Telefon:

0 312 297 71 00

e-posta:

yildirims@hacettepe.edu.tr

 

Çalışma Alanları:

Süt Proteinleri

Protein Kimyası

 

 


 

 

Işıl GÜRSUL AKTAĞ

 

Telefon:

0 312 297 62 61

e-posta:

isil.gursul@hacettepe.edu.tr

 

Çalışma Alanları:

Gıda Kimyası

 

 


 

 

Dr. N. Nur KARAÇAĞLAR

 

Telefon: 

0 312 297 71 00

e-posta: 

nuryazgan@hacettepe.edu.tr

 

Çalışma Alanları:

Süt Teknolojisi

Biyosensör

Nanopartikül

 

 


 

 

Dr. Dilay KÜTÜK AYHAN

 

Telefon: 

0 312 297 71 00

e-posta: 

dilaykutuk@hacettepe.edu.tr

 

Çalışma Alanları:

Gıda Mikrobiyolojisi 

 

 


 

 

Meltem LAÇİN

Telefon: 

0 312 297 71 00

e-posta: 

meltemlacin@hacettepe.edu.tr

   

 


 

 

Özlem ŞAHİN

 

 

Telefon: 

0 312 297 71 00

e-posta: 

ozlem-sahin@hacettepe.edu.tr

 

 

Çalışma Alanları:

Et Teknolojisi

 

 


 

Kamil URGUN

 

Telefon: 

0 312 297 71 00

e-posta: 

kamilurgun@hacettepe.edu.tr

 

Çalışma Alanları:

Nanoteknoloji

 
       

 


 

 

Dr. Cemile YILMAZ

 

Telefon: 

0 312 297 71 00

e-posta: 

cemileyilmaz@hacettepe.edu.tr

 

 

Çalışma Alanları:

Gıda fermantasyonu

Biyojenik aminler

Triptofan ve türevleri

Biyoaktif bileşikler 

Atık değerlendirme