Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2021 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında Türkiye'den sıralamaya giren tek üniversitedir. (Sıralama: 201-300)
MÜDEK akreditasyonu
Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği lisans programı Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından 30 Eylül 2021’den itibaren 5 yıl geçerli olmak üzere yeniden akredite edilmiştir.
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği Bölümü (2020)
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2020 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında dünyada 201-300, Türkiye’de ise birinci sırada yer almıştır.
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği Bölümü (2019)
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2019 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında dünyada 151-200, Türkiye’de ise birinci sırada yer almıştır.
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği Bölümü (2018)
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2018 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında dünyada 151-200, Türkiye’de ise birinci sırada yer almıştır.
Öğretim
Gıda Mühendisliği lisans programımız Türk gıda endüstrisinin lider kadrosunu oluşturacak, dünya standardında bilim, teknoloji ve mühendislik bilgileriyle donanmış öğrenciler yetiştirir.
Haberler
  • Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Hamit Köksel 2020 yılında Uluslararası Tahıl Bilimi ve Teknolojisi Birliği’nin Bilim Kurulu Başkanlığı’na (Chair of ICC Academy) seçilmiştir. Prof. Dr. Hamit Köksel, ayrıca bilimsel başarıları ve ICC’ye katkıları nedeniyle 2020 yılı Aralık ayında “Friedrich Schweitzer” madalyası ile ödüllendirilmiştir.
  • Öğretim Üyesi Dr. Tolgahan Kocadağlı, fen ve mühendislik alanında Hacettepe Üniversitesi Bilim Teşvik Ödülü'nü almıştır. 
  • Öğretim üyesi Doç. Dr. F. Ceyda Dudak Şeker, Bilim Akademisi tarafından verilen BAGEP 2020 ödülüne layık görülmüştür. BAGEP ödülü, üstün başarılı genç bilim insanlarına verilmekte ve iki yıllık araştırma desteğini içermektedir. 
  • Prof. Dr. Vural Gökmen, 1 Ekim 2019 itibari ile, Elsevier tarafından yayımlanan Food Chemistry dergisinin (2019 etki faktörü 6.3) Yardımcı Editörlüğüne seçilmiştir.
  • Araştırma Görevlisi Dr. Aytül Hamzalıoğlu İspanya'da Elsevier tarafından düzenlenen '2nd Food Chemistry Conference: Shaping the Future of Food Quality, Safety, Nutrition and Health' konferansında “Multiresponse kinetic modeling of acrylamide and hydroxymethylfurfural formation during roasting of coffee as a sucrose-rich food system” başlıklı konuşması ile en iyi sözlü sunum ödülü almıştır. (Eylül 2019)
  • Öğretim üyesi Dr. Neslihan Taş, Elsevier tarafından yayımlanan Food Research International (5-yıl etki faktörü 4.2) Dergisi Yayın Kurulu Üyeliğine seçilmiştir. (Mart 2019)
  • Araştırma Görevlisi Dr. Cemile Yılmaz Elsevier tarafından yayınlanan Food Research International (5-yıl etki faktörü 4.2) dergisi Yayın Kurulu üyeliğine seçilmiştir. (Şubat 2019)
  • Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Tolgahan Kocadağlı, 1848 yılında Birleşik Krallık’ta kurulan ve kimya alanında dünyanın en saygın topluluklarından biri olan Royal Society of Chemistry tarafından “2017 Junior Medal” ile ödüllendirilmiştir. Dr. Kocadağlı’na ödülü, Burlington House’da gerçekleştirilen törenle takdim edilmiştir.
  • Prof. Dr. Vural Gökmen ve ekibinin patentli buluşu “A Solution Extending Shelf Life of Ready-to-Eat Fresh Fruits and/or Vegetables and an Application Method Thereof” 2. Istanbul Uluslararası Buluş Fuarı'nda (ISIF’17) Altın Madalya kazanmıştır. 
  • Araş. Gör. Ezgi Doğan Cömert ve Dr. Araş. Gör. Aytül Hamzalıoğlu, Elsevier tarafından yayınlanan Food Research International (SCI) dergisi Yayın Kurulu üyeliğine seçilmiştir. (2016)
  • Arş.Gör. Havva Tümay Temiz’in Science Magazin Dergisindeki yazısı
  • Dr. H. Gül Akıllıoğlu Food Research International (SCI) dergisinin Yayın Kurulu üyeliğine seçilmiştir. (2014)
  • Dr. Neslihan Taş, 3rd International Congress on Cocoa Coffee and Tea (CoCoTea) kongresinde, “Effect of Alkalization on Maillard Reaction Process During Cocoa Roasting” başlıklı posteriyle en iyi poster ödülünü kazanmıştır. (2015)
  • Prof. Dr. Vural Gökmen Food Chemistry (SCI) dergisinin Yayın Kurulu üyeliğine seçilmiştir. (2014)
  • Bölümümüz son sınıf öğrencilerinden Ayşe Gül Dönmez ve Özge Alan, Prof. Dr. Vural Gökmen danışmanlığında gerçekleştirdikleri Enkapsüle Edilmiş Zeytin Karasuyu Fenolik Bileşikleri İçeren Fonksiyonel Margarin başlıklı bitirme projesi, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Projeleri Yarışması kapsamında Üretim Süreç ve Teknolojileri tematik alanı ikincilik ödülüne layık görülmüştür. Yarışmaya 54 üniversiteden 474 öğrenci hazırladıkları 201 proje ile katılmıştır. (//www.tubitak.gov.tr/tr/haber/universitelilerin-sanayi-ve-girisimcilik-projeleri-odullendirildi , //www.tubitak.gov.tr/sites/default/files/tubitak_sanayi_odakli_lisans_bitirme_projeleri_yarismasi_odul_alanlar_listesi.pdf) (2013)
  • Prof. Dr. Vural Gökmen, Food Research International (SCI) dergisinin Yardımcı Editörlüğüne seçilmiştir. (2012)
  • 1912 yılında Fransız kimyacı Louis Camille Maillard (1878-1936) tarafından keşfedilen ve halen kendi adı ile anılan Maillard Reaksiyonu'nun 100. yılı anısına Fransa'nın Nancy şehrinde gerçekleştirilen 11. Uluslararası Maillard Reaksiyonu Sempozyumu'unda üniversitemiz Gıda Mühendisliği Bölümü doktora öğrencilerinden Burçe Ataç Mogol yapmış olduğu "4-Methylimidazole formation from sugars and amino acids" başlıklı sunumu ile en iyi poster ödülünü kazanmıştır. (2012)