Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2021 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında Türkiye'den sıralamaya giren tek üniversitedir. (Sıralama: 201-300)
MÜDEK akreditasyonu
Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği lisans programı Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından 30 Eylül 2021’den itibaren 5 yıl geçerli olmak üzere yeniden akredite edilmiştir.
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği Bölümü (2020)
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2020 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında dünyada 201-300, Türkiye’de ise birinci sırada yer almıştır.
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği Bölümü (2019)
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2019 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında dünyada 151-200, Türkiye’de ise birinci sırada yer almıştır.
Türkiye'nin Lider Gıda Mühendisliği Bölümü (2018)
Hacettepe Üniversitesi ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects 2018 yılı sıralama sonuçlarına göre Food Science & Technology alanında dünyada 151-200, Türkiye’de ise birinci sırada yer almıştır.
Öğretim
Gıda Mühendisliği lisans programımız Türk gıda endüstrisinin lider kadrosunu oluşturacak, dünya standardında bilim, teknoloji ve mühendislik bilgileriyle donanmış öğrenciler yetiştirir.
Misyon ve Vizyon

Misyon

Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünün misyonu, evrensel değerler ışığında verdiği eğitimle etik ilkelere bağlı, yenilikçi, girişimci, sorgulayan ve kendini geliştiren, edindiği bilgi ve becerilerle gıda endüstrisinin gelişmesini sağlayacak üstün nitelikli gıda mühendisleri yetiştirmektir.

 

Vizyon

Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünün vizyonu, gıda güvenliği ve gıda güvencesini ön planda tutarak gıda endüstrisinin gelişimine yön vermek, üstün nitelikli araştırma projeleri ve bilimsel yayınları ile gıda mühendisliği literatürüne katkıda bulunmaktır.